Datum konání: 26.března 2016, 18:00 hodin

Koncert Respekt Madam & PSH pro Thermal

Aktualita 11946
Vladimír 518 a jeho legendární rapová skupina PSH se rozhodli podpořit sdružení Respekt Madam, a tak v Karlových Varech společně organizují přednášku a následný koncert věnovaný Hotelu Thermal a jeho duchu 60. let.
Vstupné: 40 - 80,- Kč
Akci otevře odborník na moderní architekturu, který popíše, jak Thermal vypadal předtím, než se pokoutně zrekonstruoval a uzavřel veřejnosti, ale také, že není všem dnům konec.
Pak už nastoupí Vladimír 518, Orion a DJ Mike Trafik, kteří vám v rámci jejich koncertu vysvětlí, proč Thermal obdivují.

Hotel Thermal není socialistické betonové monstrum, ale kvalitní architektura, která v sobě nese myšlenky 60. let. 
Zlatá šedesátá nebyla jenom o filmu a hudbě, myšlenky svobody a kritiky režimu zasáhly i architekturu. 
Manželé Machoninovi, jejichž projekt na Hotel Thermal porazil ve veřejné soutěži 80 dalších návrhů, se před výstavbou tohoto festivalového paláce jeli inspirovat do Velké Británie a Francie.
Chtěli, aby skrz jejich architekturu mohl karlovarský filmový festival konkurovat festivalům v Benátkách nebo Cannes, ale hlavně aby ho nepřetáhla nenáviděná Moskva.
Dnes se vnoučata architektů Machoninových nemohou dívat na to, jak se s hotelem zachází.
Díky iniciativě Respekt Madam se snaží prosadit myšlenku, že do Hotelu Thermal by měly být navráceny ideje 60. let, že všechno je možné, že budoucnost je svobodná a že by každý měl mít k těmto názorům přístup - ať už prostřednictvím filmů promítaných v kinosálech hotelu nebo z nekonečných výhledů z termálního bazénu.

HARMONOGRAM
18:00 - 19:15 ... přednáška Lukáše Berana
19:15 - 20:00 ... příprava koncertu
20:00 ... koncert PSH

http://respektmadam.cz/
http://www.facebook.com/respektmadam/

http://www.facebook.com/pshmusic/
http://www.biggboss.cz/interpreti/psh
http://cs.wikipedia.org/wiki/Peneři_strýčka_Homeboye